Lammstek med örter och soltorkade tomater

Lammstek med örter och soltorkade tomater

Av: / Foto: Anders Norrsell
105 min
4 personer
Lammstek hör påsken till och här har vi fyllt den med massor av godsaker. Blir det fyllning över, stek upp och servera som tillbehör!
Fler recept på:
Tomater, Valnötter, Vitlök, Nötter, Potatis, Lamm
Annons

Ingredienser

    1. ca 1–1,2 kg benfri lammstek
    2. salt, svartpeppar
    3. smör eller margarin att steka i
  1. Fyllning

    1. 3 st vitlöksklyftor
    2. 1/2 dl finhackad persilja
    3. 3 msk finhackad rosmarin
    4. 1/2 dl hackade valnötter
    5. 8 st soltorkade tomater i olja, strimlade
    6. 6 st aprikoser, strimlade
  2. Servering

    1. rosmarin och flingsalt till garnering
    2. sockerärter, sparris och soltorkade tomater

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Ta bort nätet från lammsteken om den är nätad. Vik ut köttet plant framför dig och putsa det. Gnid in köttet med salt och peppar.

    3. 3.

      Finhacka vitlöken och blanda med örter, tomater och aprikoser. Fördela blandningen på mitten av lammsteken framför dig, lämna en kant runt om utan fyllning. Vik ihop steken och bind upp med steksnöre.

    4. 4.

      Hetta upp smör och bryn köttet runt om så att det får färg. Flytta över till en smord ugnsform. Sätt in en ugnstermometer och sätt in i ugnen tills köttet har en innertemperatur på ca 65 grader, det tar 45–60 minuter.

    5. 5.

      Låt köttet vila 15 minuter innan du klipper bort snöret och skivar upp det. Garnera med flingsalt och örter. Servera med enkel potatissufflé.

Fler recept på:
Tomater, Valnötter, Vitlök, Nötter, Potatis, Lamm
Är innehållet i detta recept olämpligt?