Lammracks med timjan och chèvrepannacotta

Lammracks med timjan och chèvrepannacotta

Av: / Foto: Aina C. Hole
90 min
4 portioner
Pannacotta på getost kompletterar det marinerade lammet på bästa sätt! Förbered genom att marinera köttet fem timmar innan du börjar laga mat.
Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Lamm, Chèvre, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 800 g lammracks
  1. Marinad

    1. 2 st vitlöksklyftor (finhackade)
    2. 1 dl rödvin
    3. 1 msk soja
    4. 2 msk balsamvinäger
    5. 1 dl olivolja
    6. lite färsk timjan
    7. 1 paket haricots verts
  2. Chèvrepannacotta

    1. 140 g chèvre
    2. 2 1/2 dl vispgrädde
    3. 2 st ägg

Gör så här

    1. 1.

      Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg köttet i dubbla plastpåsar och häll i marinaden. Knyt påsen ordentligt. Massera samman köttet och marinaden och låt stå i kylskåpet cirka 5 timmar.

    2. 2.

      Sätt ugnen på 175°. Blanda alla ingredienserna till chèvrepannacottan i en mixer.

    3. 3.

      Fördela röran i 4 formar. Gör ett vattenbad i ugnen och grädda i 40 minuter.

    4. 4.

      Ta ut köttet från kylen och låt det bli rumstempererat. Bryn det snabbt i stekpanna.

    5. 5.

      Lägg det i en ugnsfast form och låt steka i ugn på 175° cirka 20 minuter. Ta ut när stektermometern visar 60°. Låt vila lite.

    6. 6.

      Servera lammet med förvällda haricots verts som stekts lätt i lite olivolja, chèvrepannacotta och bröd.

Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Lamm, Chèvre, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?