Lammracks med pinjetäcke

Lammracks med pinjetäcke

Av: / Foto: Peter Phillips
25 min
4 personer
Lammracks med ett täcke av pinjenötter.
Fler recept på:
Sallad, Basilika, Nötter, Vitlök, Lamm
Annons

Ingredienser

    1. 12–15 lammracks
    2. 100 g pinjenötter
    3. 1 kruka färsk basilika
    4. 3–4 vitlöksklyftor
    5. salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Salta och peppra köttet runtom. Finhacka hälften av pinjenötterna med basilika och vitlök och lägg upp i hög på en skärbräda. Vänd runt lammet i nöthacket så att det fastnar runt om.

    2. 2.

      Stek eller grilla köttet på bägge sidor tills det får en fn stekyta och låt det sedan steka klart i ugnen, cirka 15 minuter på 175°, eller använd stektermometer för att få önskad tillagning.

    3. 3.

      Rosta pinjenötterna som blev över i en torr och het stekpanna och servera till en god sallad och bröd.

Tips från kocken

Kan med fördel avnjutas tillsammans med enbart en krispig sallad.
Fler recept på:
Sallad, Basilika, Nötter, Vitlök, Lamm
Är innehållet i detta recept olämpligt?