Lammpaté

Lammpaté

Av: / Foto: Erik Karlsson
100 min
8 personer
Lammpaté smaksatt med enbär, rosmarin och muskot.
Fler recept på:
Vitlök, Basilika, Kantareller, Lamm
Annons

Ingredienser

    1. 3 st schalottenlökar
    2. 1 liten knippa persilja
    3. 1 kg lammfärs
    4. 1 dl matlagningsgrädde
    5. 3/4 dl majsstärkelse
    6. 1 dl rödvin
    7. 2 st vitlöksklyftor
    8. 10 st enbär, krossade
    9. 2 tsk rosmarin
    10. 1 krm riven muskot
    11. 1 krm vitpeppar
    12. 2 tsk salt
  1. Kantarelltopping

    1. 1 liter kantareller
    2. 25 g smör
    3. 1 dl vispgrädde
    4. 2 st vitlöksklyftor
    5. 2 dl basilika, hackad

Gör så här

    1. 1.

      Skala och hacka löken, låt den bli glansig i lite matfett, tillsätt hackad persilja. Rör ihop samtliga ingredienser i en bunke, låt gärna stå till nästa dag i kylen för att kryddorna ska mogna.

    2. 2.

      Sätt ugnen på 160 grader. Häll allt i en smord 2-liters form och ställ i en långpanna med hett vatten. Ställ in i ugn ca 1 3/4 timme. Lägg på folie om det verkar få för mycket färg.

    3. 3.

      Skär kantarellerna i bitar, stek i smöret tillsammans med pressad vitlök, häll över grädden och låt koka in, rör i hackad basilika mot slutet.

    4. 4.

      Skär upp patén, lägg kantarellröran över.

Fler recept på:
Vitlök, Basilika, Kantareller, Lamm
Är innehållet i detta recept olämpligt?