Lammlägg

Lammlägg

Av:
Lammlägg i röhmertopf
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 6-8 st Lammlägg
    2. 4-6 st Vitlöksklyftor
    3. 1 st Röd lök
    4. 1 st Palsternacka
    5. 4-8 st Champinjoner
    6. 1 flaska Rött vin
    7. Kalvfond
    8. 2 dl Balmsamvinäger
    9. Timjan
    10. Rosmarin
    11. Lagerblad
    12. Mjöl

Gör så här

    1. 1.

      Skär ej bort hinnan på lammläggen efter som de håller ihop köttet

    2. 2.

      Rimma lammläggen i salt i minst 2 timmar, gärna över natten. 1.5 dl salt till 2 liter vatten.

    3. 3.

      Torka lammläggen och damma de i mjöl

    4. 4.

      Bryn lammläggen i smör och olivolja

    5. 5.

      Ställ lammläggen i lerkärlet

    6. 6.

      Bryn röd lök i bitar, vitlöksklyftorna (krossade), pasternackan i bitar, svampen i tärningar, timjan, rosmarin, och lagerblad och lägg i grytan.

    7. 7.

      Häll över rödvin, balsamvinäger och kalvfond

    8. 8.

      Ställ in i kall ugn, ställ sugen på 180 grader låt stå i 4 h

    9. 9.

      Ta upp lammläggen och lägg i folie

    10. 10.

      Sila såsen och reducera. Tillsätt mer balsamvinäger vid behov och smaka av med peppar

    11. 11.

      Servera lammläggen och såsen till potatis- och blomkålspure och sparris alt broccoli

Är innehållet i detta recept olämpligt?