Lammköttbullar med örter och chèvre

Lammköttbullar med örter och chèvre

30 min
6 Portioner
Juliga och örtiga lammköttbullar serverade med chèvre.
Fler recept på:
Advent, Jul, Vitlök, Basilika, Chèvre, Lamm
Annons

Ingredienser

  1. En uppskattad variant på de klassiska köttbullarna med getost och lammfärs.

    1. 600 g lammfärs
    2. 1 dl ströbröd
    3. 2 dl Grädde
    4. 1 st gul lök
    5. 1 st Ägg
    6. 2 st vitlöksklyftor
    7. 1 msk blandade torkade örter - ex timjan/ basilika/ rosmarin
    8. smör till stekning
    9. salt och peppar
    10. 150 g chèvre
    11. 1 kruka färsk timjan

Gör så här

    1. 1.

      Häll ströbröd och grädde i en bunke och blanda runt. Låt det svälla lite och blanda sedan ner färsen tillsammans med finriven gul lök, ägget och finhackad vitlök. Blanda ordentligt och smaksätt färsen med örtkryddorna och salt och peppar.

    2. 2.

      Rulla till fina köttbullar och stek i rikligt med smör i stekpanna. Servera köttbullarna med smulad getost och färsk timjan. Gott med lingon till.

Tips från kocken

En uppskattad variant på de klassiska julköttbullarna med getost och lammfärs.
Fler recept på:
Advent, Jul, Vitlök, Basilika, Chèvre, Lamm
Är innehållet i detta recept olämpligt?