Lammfärsspett med dijonkräm

Lammfärsspett med dijonkräm

Av: / Foto: Ralph Månsson
50 min
10 stycken
Perfekt plockmat! Lammfärsspett med dijonkräm.
Fler recept på:
Biffar, Vitlök, Lamm
Annons

Ingredienser

  1. Lammfärsspett

    1. 1 liten gul lök
    2. 1 liten vitlöksklyfta
    3. 500 g lammfärs
    4. 1 ägg
    5. 3 tsk spiskummin
    6. 2 tsk salt
    7. 2 krm svartpeppar
    8. 25 g smör till stekning
  2. Dijonkräm

    1. 250 g crème fraiche
    2. 1 msk honung
    3. 3 msk dijonsenap
    4. 1 1/2 tsk salt
  3. Garnering

    1. färsk timjan
    1. 6 träspett

Gör så här

    1. 1.

      Bryt de sex spetten i halvor och lägg dem i kallt vatten.

    2. 2.

      Hacka löken och riv vitlöken fint och lägg i bunke.

    3. 3.

      Vänd ner lammfärsen i bunken och blanda med löken.

    4. 4.

      Knäck ägget och blanda i.

    5. 5.

      Tillsätt spiskummin, salt och peppar och blanda väl.

    6. 6.

      Ta upp spetten och forma avlånga biffar runtom.

    7. 7.

      Dijonkräm: Blanda crème fraiche med honung, dijonsenap och salt och ställ kallt.

    8. 8.

      Lägg smör i stekpannan och stek biffarna ca 5 minuter så de får fin gyllenbrun färg. Låt svalna.

    9. 9.

      Ställ biffarna i en vacker skål och häll upp dijonkrämen i en skål bredvid. Garnera med färsk timjan.

Fler recept på:
Biffar, Vitlök, Lamm
Är innehållet i detta recept olämpligt?