Lammfärssås med rotfrukter, salvia och citron

Lammfärssås med rotfrukter, salvia och citron

Av: / Foto: Lisa Björner
40 min
4 portioner
Värmande och läcker pastasås med massor av smak!
Fler recept på:
Budgetmat, Tomater, Citron, Kantareller, Morot, Lamm
Annons

Ingredienser

    1. 1/2 kg lammfärs
    2. 2 msk smör
    3. 3 st vitlöksklyftor (finhackade)
    4. 1 knippe salvia
    5. 1 st citron (finrivet skal)
    6. salt och svartpeppar
    7. 1 st morot
    8. 1/4 st rotselleri
    9. 1 st liten palsternacka
    10. 1 st gul lök
    11. 1 1/2 dl passerade tomater
    12. 2 dl grönsaksbuljong
    13. 4–5 dl kantareller
    14. 2 msk smör

Gör så här

    1. 1.

      Fräs lammfärsen i smöret tillsammans med vitlök, salvia och rivet citronskal. Salta och peppra.

    2. 2.

      Tärna rotfrukterna och löken, fräs dem några minuter i smör på medelhög värme. Slå dem över lammfärsen och tillsätt de passerade tomaterna och grönsaksbuljongen, diska inte ur pannan! Låt alltsammans koka ihop under cirka 20 minuter.

    3. 3.

      Fräs under tiden kantarellerna i samma panna som rotfrukterna. När vattnet stekt ur och dunstat bort, tillsätt smöret. Stek tills kantarellerna är gyllene.

    4. 4.

      Lyft av lammgrytan och vänd ner kantarellerna. Servera tillsammans med spagetti eller någon annan pasta du gillar. Strö över färsk salvia och rivet citronskal.

Fler recept på:
Budgetmat, Tomater, Citron, Kantareller, Morot, Lamm
Är innehållet i detta recept olämpligt?