Lammfärssås med honung, rosmarin och färsk spenat

Lammfärssås med honung, rosmarin och färsk spenat

Av: / Foto: Emma Eriksson
40 min
4 personer
Köttfärssås på lamm med spännande smak av honung och kanel.
Fler recept på:
Tomater, Vitlök, Citron, Lamm
Annons

Ingredienser

    1. 1 st gul lök
    2. 2 st vitlöksklyftor
    3. 500 g lammfärs
    4. 3 kvistar rosmarin
    5. 1 dl vitt vin
    6. 4 st tomater
    7. 1 dl vatten
    8. några stänk tabasco
    9. 1 krm kanel
    10. 1 msk honung
    11. 1–2 msk pressad citron
    12. 80 g babyspenat
    13. olivolja till stekning
    14. salt, nymalen svartpeppar
  1. Till servering

    1. tagliatelle eller gnocchi
    2. parmesan

Gör så här

    1. 1.

      Hacka lök och vitlök. Bryn färsen i olivolja och tillsätt lök, vitlök och rosmarinkvistar. Fortsätt fräsa ett par minuter. Tillsätt vin och låt koka in någon minut.

    2. 2.

      Tärna tomaterna och rör ner dem. Tillsätt vatten, tabasco, kanel och honung. Smaka av med salt och peppar. Låt koka ihop i 20 minuter.

    3. 3.

      Fiska upp rosmarinen, smaka av med citronsaft och rör ner spenaten. Servera med nykokt pasta och riven parmesanost.

Fler recept på:
Tomater, Vitlök, Citron, Lamm
Är innehållet i detta recept olämpligt?