Lammfärsragu

Lammfärsragu

Av:
40 min
4 portioner
Pappardelle med rödvinskokt lammfärsragu, rosmarin och Grana padano
Annons

Ingredienser

  1. Ragu

    1. 500 gram Lammfärs
    2. 360 gram papardelle
    3. 1 st Aubergine
    4. 50 gram Grana padano
    5. 1 st Gul lök
    6. 1 knippe Rosmarin
    7. 3 klyftor Vitlök
    8. 1 klyfta Vitlök
    9. 1 flaska Rödvin matlagning
    10. Olivolja
    11. 1 tsk Salt
    12. Tomatpure
    13. Chiliflakes
    14. 1 tsk Timjan
    15. Buljong

Gör så här

    1. 1.

      Lammfärsragu: Klyfta gul lök och finhacka vitlök. Hacka rosmarin. Fräs lammfärs i en stekgryta med olja, 2-3 min. Tillsätt lök, vitlök, tomatpuré, rosmarin, torkad timjan och salt. Fräs ytterligare 1-2 min. Tillsätt rött matlagningsvin, vatten och kycklingbuljong. Låt sjuda ytterligare 10-15 min.

    2. 2.

      Chilistekt aubergine: Tärna aubergine och lägg i ett durkslag. Blanda med salt och låt ligga och dra 5-7 min. Skölj bort överflödigt salt och låt auberginetärningarna torka på lite hushållspapper. Stek auberginen i en stekpanna med olivolja. Tillsätt pressad vitlök och chili flakes. Stek tills den fått en fin stekyta, ca 3-5 min.

    3. 3.

      Koka pappardelle i en kastrull med lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen.

    4. 4.

      Rosmarinströssel: Finhacka rosmarin och grovriv Grana Padano. Blanda allt i en liten skål.

    5. 5.

      Servera nykokt pasta med lammfärsragu, chilistekt aubergine och rosmarinströssel.

Är innehållet i detta recept olämpligt?