Lammfärspaj med squash

Lammfärspaj med squash

Av: / Foto: Ralph Månsson
75 min
4 personer
Perfekta middagen med paj på lammfärs!
Fler recept på:
Tomater, Vitlök, Paj, Fetaost, Lamm
Annons

Ingredienser

    1. 1 rulle färsk pajdeg
    2. Fyllning
    3. 500 g lammfärsrapsolja till stekning
    4. 1 gul lök
    5. 3 vitlöksklyftor
    6. 1 dl vitt vin
    7. 400 g krossade tomater
    8. 1 buljongtärning
    9. 2 msk torkad oregano
    10. salt och peppar
    11. 1 liten squash, 250 g
    12. 1 msk olivolja
    13. 100 g fetaost
    14. 2 ägg
    15. 2 dl grädde
    16. 200 g tomater på kvist

Gör så här

    1. 1.

      Klä en smord pajform med degen och ställ in i kylen. Pajformen bör vara ca 25 cm i diameter och ha 4 cm hög kant.

    2. 2.

      Sätt ugnen på 175°. Fräs färsen i olja i en stekpanna tills den får lite färg. Stek på hög värme och finfördela färsen med en gaffel under tiden. Hacka lök och vitlök och låt fräsa med några minuter.

    3. 3.

      Häll på vin och krossade tomater. Lägg i buljongtärning och oregano och koka tills nästan all vätska kokat bort. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna till ljummen.

    4. 4.

      Hyvla squashen och lägg i en skål med lite salt och olivolja och rör om försiktigt.

    5. 5.

      Fördela färsen i pajskalet och tryck ner bitar av fetaosten.

    6. 6.

      Vispa ihop ägg och grädde och häll ner i pajen. Tryck sedan ner squashskivorna och lägg tomatkvisten ovanpå. Grädda i ca 40 minuter. Låt svalna något och servera.

Tips från kocken

Du kan också göra pajen på nötfärs!
Fler recept på:
Tomater, Vitlök, Paj, Fetaost, Lamm
Är innehållet i detta recept olämpligt?