Lammfärsgratäng

Lammfärsgratäng

Av: / Foto: Kent Jardhammar
25 min
4 portioner
En snabb och smidig allt-i-etträtt med spännande smaker.
Fler recept på:
Sallad, Gratäng, Potatis, Tomater, Lamm
Annons

Ingredienser

    1. 400 g lammfärs
    2. 1 gul lök
    3. 1 tsk Arla smör-&rapsolja
    4. 1 burk konserverade körsbärstomater
    5. 200 g Arla Köket® färskost fruktig curry
    6. 1 tsk salt
    7. 1 krm svartpeppar
    8. 600 g skivad kokt potatis
  1. Till servering

    1. blandad sallad

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°. Skala löken och hacka den. Fräs lammfärs och lök i smör-&rapsolja. Rör ner tomater och färskost. Smaka av med salt och peppar.

    2. 2.

      Varva köttfärsröra och potatis i en smord ugnsform. Gratinera i mitten av ugnen 12–15 minuter. Servera med sallad.

Fler recept på:
Sallad, Gratäng, Potatis, Tomater, Lamm
Är innehållet i detta recept olämpligt?