Lammfärsburgare med fetaost och myntadressing

Lammfärsburgare med fetaost och myntadressing

40 min
4 Portioner
Snabblagade och riktigt smarriga lammfärsburgare!
Fler recept på:
Burgare, Sallad, Rödlök, Lamm, Fetaost
Annons

Ingredienser

  1. Lammfärsburgare med fetaost och myntadressing

    1. 600 g lammfärs
    2. 1 st rödlök
    3. 1 st vitlöksklyfta
    4. 1 st äggula
    5. Salt
    6. peppar
    7. 2 dl matlagningsyoghurt
    8. 1 st vitlöksklyfta
    9. 0.5 gurka
    10. färsk mynta
    11. 100 g fetaost
    12. rucola
    13. 1 knippe rädisor
    14. hamburgerbröd

Gör så här

    1. 1.

      Blanda färsen med riven rödlök, finhackad vitlök och äggulan. Rör runt och salta och peppra. Forma färsen till fyra lika stora burgare och stek dem i stekpanna tills de fått fin färg. Lägg dem på ett ugnsfats fat och låt dem gå klart i ugnen, 175 grader i ca 15 minuter.

    2. 2.

      Blanda matlagningsyoghurt med finhackad vitlök. Skala och kärna ur gurkan och riv den på den grövre delen av ett rivjärn och krama ur vattnet noga. Blanda ner yoghurten med strimlade myntablad (efter smak) och smaka av med salt.

    3. 3.

      Lägg upp rucolasallad och lammfärsburgarna på bröden och toppa med dressingen, smulad fetaost och fint skurna rädisskivor.

Tips från kocken

Servera burgarna med hemmagjorda hamburgerbröd.
Fler recept på:
Burgare, Sallad, Rödlök, Lamm, Fetaost
Är innehållet i detta recept olämpligt?