Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Lammburgare med fetaost & hackade oliver

22 okt, 2011 
AvJenny Norberg
Hamburgare på lammfärs med fetaost och hackade oliver. Servera med sallad, bröd och grekisk yoghurt. Godare burgare finns inte! Gammal som ung gillar dem.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lammfärs och fetaost – en mycket god kombination.

4 personer

Tid: 20 minuter

Du behöver:

400 g lammfärs

4 msk ströbröd

1 1/2 dl mjölk eller vatten

1 ägg

1 tsk salt

1 nypa vitpeppar

1–2 msk gul lök, finhackad

1/2 dl hackade svarta oliver

100 g fetaost (smulad)

Gör så här:

Låt ströbröd svälla i mjölk (eller vatten) i 10 minuter. Tillsätt ägg, salt, peppar, lök och lammfärs och blanda till en smidig smet. Rör i oliver och fetaost. Forma till 8 burgare. Stek eller grilla 2–3 minuter på varje sida. Servera med sallad, lätt stekt eller grillat bröd, grekisk yoghurt, röd lök och någon färsk ört.

Servera till: sallad, bröd, grekisk yoghurt, röd lök (skivad), färska örter (t ex timjan)

Av: Anna Jonassen

Foto: Peter Phillips

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons