Lammfärsbiffar med olivpotatissallad och tsatsiki

Lammfärsbiffar med olivpotatissallad och tsatsiki

Av: / Foto: Jennie Benjaminsson
45 min
2 personer
Den här rätten är lika god varm som kall.
Fler recept på:
Biffar, Sallad, Potatis, Tomater, Vitlök, Lamm
Annons

Ingredienser

    1. 300 g lammfärs
    2. 1/2 dl matlagningsgrädde
    3. 1/2 st vitlöksklyfta
    4. 1/2 dl färskrivet ströbröd
    5. 1 tsk torkad oregano
    6. 2 krm torkad timjan
    7. 1 tsk kalvfond
    8. 1 st ägg
    9. salt och peppar
    10. 2 msk olivolja
  1. Olivpotatissallad:

    1. 6 st potatisar av fast sort
    2. 6 st soltorkade tomater
    3. 1/2 dl svarta kärnfria oliver
    4. 1 dl babyspenat
    5. 2 tsk balsamvinäger
    6. 2 tsk olivolja
    7. salt och peppar
  2. Tsatsiki:

    1. 1/4 st gurka
    2. 1/2 st vitlöksklyfta
    3. 3 msk turkisk yoghurt
    4. salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Finhacka vitlöksklyftan till biffarna och blanda alla ingredienserna till en slät färs. Forma biffar och stek ett par minuter på var sida i het olivolja tills de är lätt rosa inuti.

    2. 2.

      Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Låt potatisen svalna och skär den i bitar. Blanda med resterande ingredienser och smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Servera potatissalladen ljummen eller kall. Skala och riv gurkan. Pressa vätskan ur den rivna gurkan och blanda med vitlök och turkisk yoghurt. Smaka av med salt och peppar.

Fler recept på:
Biffar, Sallad, Potatis, Tomater, Vitlök, Lamm
Är innehållet i detta recept olämpligt?