Lammfärsbiffar med fetaost

Lammfärsbiffar med fetaost

Av:
4 Portioner
Annons

Ingredienser

  1. Biffar

    1. 150 Gram Fetaost
    2. 1/2 Kruka Rosmarin
    3. 500 Gram Lammfärs
    4. 1/2 Dl Vatten
    5. 1 Tsk Sambal Oelek
    6. 1/2 Tsk Salt
    7. 1 Krm Svartpeppar
    8. 1 Msk Olja
  2. Tomatsås

    1. 1 St Rödlök
    2. 1 St Vitlöksklyfta
    3. 1 St Zucchini
    4. 1 Msk Olivolja
    5. 1/2 Msk Honung
    6. 1 Msk Rödvinsvinäger
    7. 400 Gram Hela burktomater
    8. 1 St Köttbuljongtärning
    9. 2 Dl Vatten

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°C och sätt in en långpanna

    2. 2.

      Rostad potatis: Skölj och dela potatisarna på längden, blanda dem med olivolja, krossad vitlök, salt och peppar. Lägg dem på den förvärmda plåten och rosta mitt i ugnen ca 30 minuter. Vänd potatisen några gånger under tillagningen.

    3. 3.

      Tomatsås: Skala och hacka lök och vitlök. Skär zucchinin i små tärningar och stek dem och lökhacket i olivoljan. Ringla över honungen och vinägern. Rör ner tomaterna, buljongtärningen och vattnet. Låt småkoka

    4. 4.

      Lammfärsbiffar: Skär fetaosten i tärningar. Hacka rosmarinen. Blanda lammfärsen med vatten, fetaost, rosmarin, sambal oelek, salt och peppar. Forma färsen till 8 pannbiffar (för 4 port).

    5. 5.

      Bryn pannbiffarna i oljan i en stekpanna och häll på såsen. Sjud under lock ca 8 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?