Lammfärsbiffar med citronpotatis

Lammfärsbiffar med citronpotatis

Av: / Foto: Eva Hildén Smith
45 min
4 st
Kombinationen av mustiga lammfärsbiffar och frisk citronpotatis är himmelsk.
Fler recept på:
Biffar, Tomater, Vitlök, Citron, Potatis, Lamm, Fetaost
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°, 200°
    2. 500 g lammfärs
    3. 1 tsk salt
    4. 1 krm svartpeppar
    5. 1 msk dijonsenap
    6. 150 g fetaost
  1. Citronpotatis

    1. 8 st potatisar, ca 800 g
    2. 8 st vitlöksklyftor, oskalade
    3. 12–16 st körsbärstomater
    4. 3 msk olivolja
    5. saft från 1 citron
    6. salt och nymald peppar
  2. Garnering

    1. finstrimlat skal från 1 citron
    2. 2 msk rosmarinblad
    3. 1–2 msk olivolja
  3. Tillbehör

    1. turkisk yoghurt eller gräddfil

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°.

    2. 2.

      Dela potatisen och blanda med hela vitlöksklyftor, tomater, olivolja och citronsaft i en smord ugnsform. Salta och peppra. Rosta mitt i ugnen cirka 15 minuter.

    3. 3.

      Blanda färs, salt, peppar och senap i en bunke. Smula ner fetaosten. Forma färsen till 8 små biffar. Lägg biffarna i ugnsformen bredvid potatisen. Sänk ugnstemperaturen till 200°.

    4. 4.

      Stek biffarna och potatisen cirka 10 minuter.

    5. 5.

      Strö citronskal och rosmarin över biffarna. Ringla över oljan. Sätt in fatet mitt i ugnen ytterligare 5 minuter. Servera med yoghurt eller gräddfil.

Fler recept på:
Biffar, Tomater, Vitlök, Citron, Potatis, Lamm, Fetaost
Är innehållet i detta recept olämpligt?