Lammcurry med ingefära

Lammcurry med ingefära

Av:
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 750 g gul lök
    2. 2 klyftor vitlök
    3. 1 bit färsk ingefära (ca 30 g)
    4. 750 g lammkött
    5. salt
    6. 2 msk curry
    7. 1 tsk malen spiskummin
    8. 2,5 dl benbuljong
    9. 2 äpplen
    10. citronsaft
    11. 1 salladslök

Gör så här

    1. 1.

      Skala och hacka lök och vitlök. Skala och finhacka ingefäran. Skär köttet i bitar, ca 3 x 3 cm.

    2. 2.

      Varva lök, ingefära och tärnat kött i en gryta. Krydda varje lager med salt, curry och spiskummin.

    3. 3.

      Häll över buljongen. Koka upp allt långsamt och låt dem puttra under lock på svag värme i 1-2 h.

    4. 4.

      Tärna äpplena med skalet kvar. Droppa pressad citron över några bitar och lägg undan för garnering.

    5. 5.

      Tillsätt resten av äppelbitarna när 30 min av koktiden återstår. Rör om då och då. Smaka av med salt och pressad citron.

    6. 6.

      Skiva salladslöken tunt på snedden. Garnera med några äppelbitar och salladslök.

Är innehållet i detta recept olämpligt?