Lammbullar i tomatsås

Lammbullar i tomatsås

Av: / Foto: David Back
35 min
4 personer
Recept på lammfärsbullar i tomatsås.
Fler recept på:
Chili, Tomater, Vitlök, Bönor, Lamm
Annons

Ingredienser

    1. 500 g lammfärs
    2. 1 dl hackad persilja
    3. 1 tsk chilifakes
    4. 1 st ägg
    5. 1/2 dl ströbröd
    6. 1/2 – 1 dl vatten
    7. 1 tsk hel kummin
    8. 1/2 st riven gul lök
    9. 1 st vitlöksklyfta
    10. salt och peppar
  1. Tomatsås

    1. 1 st gul lök
    2. 2 st vitlöksklyftor
    3. 2 msk rapsolja
    4. 400 g krossade tomater
    5. 1 msk tomatpuré
    6. 3 dl kalvbuljong
    7. 1 stjälk blekselleri
    8. 1–2 st lagerblad
    9. 1 burk svarta ekologiska bönor, 380 g

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Blanda färsen med persilja, chiliflakes, ägg, ströbröd, vatten, kummin, fint riven lök och vitlök. Krydda med salt och peppar. Forma till små delikata bullar.

    2. 2.

      Hacka lök och vitlök till såsen. Fräs hacket i olja och låt småputtra några minuter utan att bryna.

    3. 3.

      Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, buljong, skivad blekselleri och lagerblad. Låt småputtra i ca 15 min.

    4. 4.

      Skölj bönorna och lägg ner dem i tomatsåsen. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.

    5. 5.

      Stek köttbullarna på medelvärme i lite olja. Servera tillsammans med couscousen och tomatsåsen.

Fler recept på:
Chili, Tomater, Vitlök, Bönor, Lamm
Är innehållet i detta recept olämpligt?