Lamm- och spenatcurry

Lamm- och spenatcurry

Av: / Foto: David Munns
100 min
4 personer
En riktigt mustigt Indisk kycklinggryta.
Fler recept på:
Grytor, Vitlök, Chili, Tomater, Lamm
Annons

Ingredienser

    1. 1 st bit färsk ingefära, stor som en tumme
    2. (skalad och finhackad)
    3. 2 st vitlöksklyftor (finhackade)
    4. 2 st gula lökar (grovt hackade)
    5. majsolja
    6. 2 st gröna chilifrukter (urkärnade och hackade)
    7. 1/2 tsk salt
    8. 1 tsk gurkmeja
    9. 1 msk spiskummin
    10. 1 msk malen koriander
    11. 1 tsk chilipeppar
    12. 600 g lammfilé
    13. 4 st tomater (hackade)
    14. 1 msk tomatpuré
    15. 1 dl vatten
    16. 100 g spenat (grovt hackad)

Gör så här

    1. 1.

      Lägg ingefära, vitlök och lök i matberedare och kör till en kryddpasta. Hetta upp 1 msk majsolja i en gryta, tillsätt kryddpasta, chilifrukter och salt, fräs i 3–4 minuter tills det börjar dofta.

    2. 2.

      Tillsätt resterande kryddor och rör om i några minuter tills allt blandats. Tillsätt lammet, rör om tills det är brynt. Rör då ner tomater, tomatpuré och 1 dl vatten och låt koka upp. Täck med lock och koka i 1 timme.

    3. 3.

      Tillsätt spenaten och låt koka vidare i 15 minuter. Servera med ris.

Fler recept på:
Grytor, Vitlök, Chili, Tomater, Lamm
Är innehållet i detta recept olämpligt?