Lakritskakor med tranbär

Lakritskakor med tranbär

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 250 g vetemjöl
    2. 1/2 tsk bakpulver
    3. 30 g lakritspulver
    4. 60 g torkade tranbär
    5. 200 g kallt smör
    6. 200 g rårörsocker
    7. 1 st ägg

Gör så här

    1. 1.

      Skikta ned vetemjölet tillsammand med bakpulver i en skål. Tillsätt lakritspulver, tranbär och smöret i tärningar. Kör med elvisp eller matberedare tills allt är väl blandat och smöret ät inarbetat.

    2. 2.

      Tillsätt socker och ägg och blanda snabbt samman till en deg. Den ska inte knödas i onödan, bara tills den precis har samlat sig.

    3. 3.

      Dela degen i två delar och gör två rullar av dem. Linda in rullarna i plastfolie eller bakplåtspapper och frys i minst 1 timme. Degen kan också frysas för senare bruk - ta bara fram den ca 1/2 timme innan den skall användas.

    4. 4.

      Sätt ugnen på 180 grader varmluft (eller 200 grader över/undervärme). Skär rullarna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på bakplåtspapper. Grädda 8-10 minuter mitt i ugnen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?