Läckra picknickmackor

Läckra picknickmackor

Av: / Foto: Erik Karlsson
20 min
8 st
Wraps med rostbiff och Laxbaguette - Perfekta picknickmackor!
Fler recept på:
Picknickmat, Sallad
Annons

Ingredienser

  1. Wraps med rostbiff

    1. 4 st salladsblad
    2. 4 st mjuka tunnbröd
    3. 240 g tunt skuren rostbiff
    4. 1½ dl remouladsås
    5. 1 dl grovt hackad inlagd gurka
    6. 4 msk rostad lök
    7. alfalfagroddar
  2. Laxbaguetter

    1. 100 g grön sparris
    2. 4 st portionsbaguetter
    3. 100 g färskost, tex philadelphiaost
    4. 300 g varmrökt lax
    5. 3 msk riven färsk pepparrot
    6. 70 g babyspenat

Gör så här

    1. 1.

      Wraps: Lägg salladsbladen på bröden. Lägg på rostbiff, bred över remouladsås. Lägg på inlagd gurka och strö över rostad lök. Toppa med lite groddar.

    2. 2.

      Rulla samman och lägg i påsar.

    3. 3.

      Baguetter: Koka upp vatten. Skär bort nedersta delen på sparrisen. Lägg sparrisen i en form och häll över det kokande vattnet, låt ligga 10 min.

    4. 4.

      Dela bröden på längden. Rör ihop färskost, lax i bitar och pepparrot.

    5. 5.

      Bred hälften av laxröran på underdelarna, lägg på spenat och sparrisar, bred resten av röran på återstående bröd och lägg samman. Stoppa i påsar.

Fler recept på:
Picknickmat, Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?