Läckra biffspett med halloumi och grönsaker

Läckra biffspett med halloumi och grönsaker

Av: / Foto: Ralph Månsson
40 min
4 personer
Gott till middag eller på buffébordet.
Fler recept på:
Potatis, Rödlök, Tomater, Vitlök, Avokado, Chili
Annons

Ingredienser

    1. ca 500 g ryggbiff
    2. 2 st kryddkorvar, ca 200 g, t ex kabanoss
    3. salt och peppar
    4. matolja
    5. ca 200 g grilloumi eller halloumi
    6. 2 st stora rödlökar
    7. 2 st stora paprikor
  1. Ört- och avokadokräm

    1. 2 st avokador
    2. 1 st vitlöksklyfta
    3. 1 st chilifrukt
    4. 1 msk frysta örter herbes de provence
    5. 2 msk crème fraiche
    6. rivet skal och pressad saft av 1 lime
    1. ugnsrostade hela potatisar och tomater
    2. 8 st träspett

Gör så här

    1. 1.

      Putsa köttet, dela det i mindre bitar och lägg ner i en skål. Salta, peppra och ringla över 2 msk olja. Låt stå och dra medan du förbereder resten.

    2. 2.

      Skär korven i 1 cm tjocka skivor.

    3. 3.

      Skär osten och grönsakerna i bitar, ungefär jämnstora med köttbitarna. Olja in och krydda grönsakerna på samma sätt som köttet, osten behöver endast lite olja.

    4. 4.

      Varva kött, grönsaker, ost och korv på spetten. Vi gjorde 2 spett per person.

    5. 5.

      Ört- och avokadokräm: Skala, kärna ur och grovhacka avokadon. Skala vitlöken. Kärna ur och grovhacka chilin. Lägg alla ingredienserna i en matberedare och kör ihop till en kräm. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer lime.

    6. 6.

      Hetta upp en stekpanna med olja. Stek spetten runtom tills köttet fått fin färg och grönsakerna börjar mjukna.

Fler recept på:
Potatis, Rödlök, Tomater, Vitlök, Avokado, Chili
Är innehållet i detta recept olämpligt?