Putsa köttet, dela det i mindre bitar och lägg ner i en skål. Salta, peppra och ringla över 2 msk olja. Låt stå och dra medan du förbereder resten.
Skär korven i 1 cm tjocka skivor.
Skär osten och grönsakerna i bitar, ungefär jämnstora med köttbitarna. Olja in och krydda grönsakerna på samma sätt som köttet, osten behöver endast lite olja.
Varva kött, grönsaker, ost och korv på spetten. Vi gjorde 2 spett per person.
Ört- och avokadokräm: Skala, kärna ur och grovhacka avokadon. Skala vitlöken. Kärna ur och grovhacka chilin. Lägg alla ingredienserna i en matberedare och kör ihop till en kräm. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer lime.
Hetta upp en stekpanna med olja. Stek spetten runtom tills köttet fått fin färg och grönsakerna börjar mjukna.