Läcker kräftlag med öl och dill

Läcker kräftlag med öl och dill

Av: / Foto: Matmagasinet
10 min
1 kg kräftor
Sväng ihop en smarrig lag som funkar till både egenkokta kräftor och köpta. Öl och dill ger klassiskt härlig smak!
Annons

Ingredienser

  1. Kokning (om du inte köper färdigkokta kräftor)

    1. 1 kg kräftor
    2. 4-5 liter vatten
    3. 2 tsk salt
  2. Kräftlag

    1. 4 liter vatten
    2. 33 cl mörk öl, till exempel Porter
    3. 1½ dl salt
    4. 4 st sockerbitar
    5. 1 näve dillfrö
    6. Rikligt med krondill
  3. Garnering

    1. 4-5 st krondill

Gör så här

    1. 1.

      Kräftlag: Blanda alla ingredienser i en stor kastrull. Koka upp och se till att socker och salt löser upp sig ordentligt. Kyl ner, gärna till nästa dag.

    2. 2.

      Kräftor: Koka upp vattnet. Lägg i kräftorna levande och koka dem cirka 8 minuter.

    3. 3.

      Lägg direkt efter kokningen i kräftorna i den kalla kräftlagen. Var noga med att lagen täcker. Sätt på lock och låt stå svalt att dra minst ett dygn, gärna längre.

    4. 4.

      Servering: Ta upp kräftorna och lägg dem i en skål eller på ett fat. Garnera med dillkronorna.

Är innehållet i detta recept olämpligt?