Lablabi – irakisk kikärtssoppa

Lablabi – irakisk kikärtssoppa

Av:
25 min
Lablabi är en mycket populär soppa i Irak som man gärna äter som mellanmål eller ”quick snack” under kalla dagar. Den ska serveras rykande het och gärna smaksättas med vitlök, lök, citron och ibland något starkt.
Annons

Ingredienser

    1. 1 paket kikärtor
    2. 1 lök (gul/röd)
    3. 1-3 vitlökklyftor
    4. 2 'stänk' gurkmeja
    5. persilja
    6. olja
    7. citron
    8. salt efter smak
    9. ev cayennepeppar

Gör så här

    1. 1.

      Häll kikärtorna i en kastrull och fyll på med vatten så det täcker och tillsätt salt. Låt koka upp och sjuda 5 minuter.

    2. 2.

      Finhacka vitlöken och strimla löken. Häll lite olja i en stekpanna, lägg ner löken och pudra med gurkmeja. Låt fräsa någon minut till löken blir glansig.

    3. 3.

      Finhacka persiljan och lägg ner med löken och låt fräsa med några sekunder. (Använder du torkad persilja tillsätter du det direkt i kastrullen med kikärtorna).

    4. 4.

      Häll över löken i kastrullen, pressa ner så mycket citron som du gillar och låt allt bli genomvarmt och servera genast.

Är innehållet i detta recept olämpligt?