Kylskåpsfrittata

Kylskåpsfrittata

Av: / Foto: Anders Norrsell
40 min
4 personer
Frittata är en bra rätt. Har du ägg hemma kan du ”rensa kyl­en” och få till en god lunch eller middag. Som här, med ett par kryddstarka korvar, lite lök och paprika. Använd en ugnssäker stekpanna.
Fler recept på:
Budgetmat, Rödlök, Fetaost
Annons

Ingredienser

    1. 2–3 st kryddstarka korvar
    2. 1 msk smör eller olja
    3. 1/2 st rödlök
    4. 1 st röd paprika
    5. 1 st gul paprika
    6. 100 g haricots verts
    7. 6 ägg
    8. salt, svartpeppar
    9. 3/4 dl vatten
    10. 100 g fetaost
    11. 2 msk grovt hackad persilja

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader. Skiva korvarna. Strimla lök­ en. Kärna ur och dela papri­ korna i bitar. Ansa haricots verts.

    2. 2.

      Stek korven i lite olja eller smör ca 5 minuter. Tillsätt lök och paprika, stek vidare 2–3 minuter. Tillsätt haricots verts.

    3. 3.

      Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar, häll smeten över grönsakerna.

    4. 4.

      Stek vidare på medelvärme ca 5 minuter, peta lite i pannan så att smeten rinner ner och stelnar. Sätt in frittatan i ugnen ca 5 minuter.

    5. 5.

      Strö över smulad fetaost och hackad persilja.

Fler recept på:
Budgetmat, Rödlök, Fetaost
Är innehållet i detta recept olämpligt?