Kycklingwok med sötpotatisnudlar

Kycklingwok med sötpotatisnudlar

Av:
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 180 g sötpotatis (nudlar)
    2. 3 msk avokadooljan
    3. 500 g kyckling (strimlad)
    4. 2 klyftor vitlök
    5. 300 g vitkål
    6. 120 g purjolök
    7. 1 morot
    8. 2 ägg
  1. Sås

    1. 3 msk coconut aminos
    2. 1 msk ättika (12%)
    3. 1 msk balsamvinäger
    4. 1 msk honung
  2. Till servering

    1. 1 dl cashewnötter eller mandel
    2. 1 lime

Gör så här

    1. 1.

      Tillaga nudlarna enligt förpackningen. Skölj nudlarna direkt i kallt vatten och blanda med 1 msk avokadoolja så de inte klibbar ihop.

    2. 2.

      Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Strimla vitkål, morot, purjolök.

    3. 3.

      Vispa upp äggen i en separat skål.

    4. 4.

      Sås: Rör ihop balsamvinäger, coconut aminos och honung i en separat skål.

    5. 5.

      Hetta upp woken, eller en stor stekpanna, och bryn den strimlade kycklingen med vitlöken i 2 msk avokadoolja.

    6. 6.

      Tillsätt vitkål, morot, purjolök till kycklingen och stek på ganska hög värme i några minuter.

    7. 7.

      Gör plats i pannan och häll i äggen. Stek under omrörning tills kycklingen är helt klar och grönsakerna mjuknat.

    8. 8.

      Klipp nudlarna grovt och blanda i dem tillsammans med såsen. Rör om tills allt är varmt.

    9. 9.

      Blanda i grovt hackade cashewnötter och servera. Servera med limeklyftor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?