Kycklingwok

Kycklingwok

Av: / Foto: ICA
20 min
4 pers
Servera med ris eller nudlar.
Annons

Ingredienser

    1. 300 g kyckling
    2. 4 tsk soja
    3. 2 vitlöksklyfta
    4. 2 morötter
    5. 4 tsk sesamfrö
    6. 2 msk matfett
    7. 2 krm salt
    8. 3 msk sweetchilisås

Gör så här

    1. 1.

      Skär köttet i tunna strimlor.

    2. 2.

      Blanda soja och den pressade vitlöksklyftan i en skål.

    3. 3.

      Lägg ner kycklingen i skålen och rör om.

    4. 4.

      Skala moroten, skölj och skär den i tunna strimlor.

    5. 5.

      Värm en wok eller en stekgryta på medelvärme.

    6. 6.

      Lägg ner sesamfrönen och rosta de tills de har fått lite färg. Rör hela tiden. OBS! Rostningen går snabbt.

    7. 7.

      Häll upp sesamfröna på en tallrik och ställ åt sidan.

    8. 8.

      Värm matfettet i woken eller stekgrytan. Lägg i köttet och woka det i 3-4 minuter tills det är genomstekt. Rör hela tiden.

    9. 9.

      Lägg ner grönsakerna och rotfrukterna och woka dem i 3-5 minuter under omrörning.

    10. 10.

      Tillsätt salt, sweetchilisås och rör om. Värm woken.

    11. 11.

      Strö över rostade sesamfrön.

Är innehållet i detta recept olämpligt?