Kycklingspett med spenatdipp och pommes

Kycklingspett med spenatdipp och pommes

Av:
40 min
4 port
Det praktiska med att grilla spetten i ugnen är att man slipper oset och de sköter sig själv, men det går självklart att tillaga dem i stekpanna eller över öppen grill.
Annons

Ingredienser

    1. 700 g kycklingbröstfiléer
    2. ½ tsk salt
    3. 1 krm peppar
    4. 2 msk olivolja (neutral)
  1. Spenatdip

    1. 2 msk olivolja
    2. 60 g spenat, fryst, hackad
    3. 2 msk persilja, torkad
    4. 1 msk dill, torkad
    5. 1 tsk lökpulver
    6. ½ tsk salt
    7. 1 krm peppar
    8. 3 dl majonäs
    9. 2 citroner, saft
  2. Pommes

    1. 700 g rotselleri
    2. 2 msk olivolja
    3. salt
    4. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Börja med att göra dippen. Tina den frysta spenaten och pressa ur eventuell vätska. Lägg i en skål och blanda med övriga ingredienser.

    2. 2.

      Låt vila i kylen under tiden som du gör spett och pommes.

    3. 3.

      Sätt ugnen på 200 grader, gärna med grillfunktionen på.

    4. 4.

      Skär kycklingen i lagom stora munsbitar, 2–3 cm, och lägg i en skål eller plastpåse.

    5. 5.

      Tillsätt kryddor och olja och blanda. Marinera 5–10 minuter i rumstemperatur. Då kan du passa på att göra dippen enligt punkt 1 eller förbereda dina pommes, enligt punkt 9.

    6. 6.

      Trä kycklingen på 4 eller 8 mindre grillspett och placera på en ugnsplåt med bakplåtspapper under.

    7. 7.

      Grilla 20 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Anpassa tiden i ugnen efter bitarnas storlek. Håll varmt under tiden som du gör pommes.

    8. 8.

      Har du varmluftsugn kan du tillaga pommes och spett samtidigt. Men tänk på att pommes kan ta lite kortare tid.

    9. 9.

      Skala sellerin och skär i stavar. Lägg i en bunke eller plastpåse. Salta och peppra och tillsätt olja. Skaka.

    10. 10.

      Bred ut på en ugnsplåt eller stor ugnsform. Baka i ugnen 20 minuter eller tills de är mjuka och fått färg.

Är innehållet i detta recept olämpligt?