Kycklingsoppa med rotfrukter

Kycklingsoppa med rotfrukter

Av:
60 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 200 g morötter
    2. 100 g rotselleri
    3. 1 vitlöksklyfta
    4. 1 tsk flytande margarin
    5. 6 dl vatten
    6. 2 st hönsbuljongtärningar
    7. ½-1 tsk curry
    8. 1 tsk körvel
    9. 1 tsk dragon
    10. 600 g kycklingfilé
    11. ½ purjolök
    12. 1 tsk flytande margarin
    13. 2½ dl matlagningsgrädde 4%
    14. ½ förp persilja
    15. 4 skivor rågbröd

Gör så här

    1. 1.

      Skala och skär morötter och rotselleri i små tärningar, finhacka vitlöken. Bryn morötter och rotselleri i margarin i en kastrull ett par minuter, tillsätt vitlöken och låt fräsa glansig.

    2. 2.

      Häll på vatten och lägg i buljongtärningarna, curry, körvel, dragon och låt koka upp.

    3. 3.

      Skär kycklingfilén i bitar och lägg ner i soppan. Låt koka tills kycklingen är klar.

    4. 4.

      Strimla purjo och stek mjuk i margarin. Lägg över i soppan. Häll på matlagningsgrädde och smaka av med salt och peppar. Toppa soppan med persilja. Servera med rågbröd.

Är innehållet i detta recept olämpligt?