Kycklingsoppa med pistou och råris

Kycklingsoppa med pistou och råris

Av: / Foto: Wolfgang Kleinschmidt
45 min
4 personer
Pistou är Frankrikes svar på pesto. Här rörs den ner i soppan och ger en god smak av basilika och vitlök. Servera det kokta råriset till soppan i stället för bröd.
Fler recept på:
Vitlök, Basilika, Bönor, Morot, Potatis, Sallad, Soppa
Annons

Ingredienser

    1. 4 dl råris
    2. 1 liter vatten
    1. 2 st potatisar
    2. 2 st morötter
    3. 1 st blekselleristjälk
    4. 200 g salladslök eller en bit purjolök
    5. 200 g kycklingfilé
    6. 1 1/2 st vatten
    7. 1 st grönsaksbuljongtärning
    8. 1 st lagerblad
    9. 3 tsk finhackad timjan
    10. 2 dl små vita bönor på burk
    11. 30 g spenat
    12. salt
  1. Pistou:

    1. 2 st vitlöksklyftor
    2. 1 kruka basilika
    3. 5 msk olivolja
    4. 1 dl fint riven parmesanost

Gör så här

    1. 1.

      Skölj riset innan du kokar det. Häll i en kastrull och tillsätt vatten. Rör om och låt sjuda under lock i 40 minuter tills det mjuknat. Salta lätt.

    2. 2.

      Skala potatis och morot och skär i mindre bitar. Skiva blekselleri och salladslök. Skär kycklingfilén i strimlor. Hetta upp olja i en kastrull och fräs kycklingfilén hastigt

    3. 3.

      Tillsätt grönsakerna och rör om. Häll i vatten och buljongtärning. Tillsätt lagerblad och timjan. Sjud under lock i 15 minuter.

    4. 4.

      Lägg vitlöksklyftor, basilika, olivolja och parmesanost i en matberedare eller mixa med en stavmixer till en slät kräm. Rör ner i soppan och sjud några minuter till. Tillsätt till sist bönor och spenat och låt soppan bli genomvarm.

Fler recept på:
Vitlök, Basilika, Bönor, Morot, Potatis, Sallad, Soppa
Är innehållet i detta recept olämpligt?