Kycklingsoppa med grön curry

Kycklingsoppa med grön curry

Av:
20 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 300 g kycklingfilé
    2. 1 gul lök
    3. 6 salladslökar
    4. 2 vitlöksklyftor
    5. 30 g ingefära
    6. 1/2 röd chili
    7. 100 g äggnudlar
    8. 2 msk olja
    9. 1/2 lime
    10. 1 msk grön curry
    11. 8 dl vatten
    12. 4 dl kokosmjölk
    13. 2 tärn. hönsbuljong
    14. 3 morötter, skivade
    15. 1,5 msk maizena
    16. 1 tsk salt
    17. 1 krm svartpeppar
    18. 1/2 dl koriander

Gör så här

    1. 1.

      Strimla kycklingen fint. Skala och strimla lökarna. Hacka vitlöken. Riv ingefäran och finhacka chilin. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen

    2. 2.

      Fräs kyckling, gul lök, vitlök och ingefära i en kastrull. Tillsätt limesaft och curry och fortsätt fräsa

    3. 3.

      Häll i vatten och kokosmjölk. Tillsätt buljong och morötter och sjud ca 5 min. Tillsätt salladslöken och majsstärkelsen utblandad med lite kallt vatten. Sjud ytterligare några min. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med nudlarna i en separat skål. Strö över koriander vid servering

Är innehållet i detta recept olämpligt?