Kycklingsoppa med curry

Kycklingsoppa med curry

Av: / Foto: Olof Abrahamsson
30 min
4 portioner
Röd currysoppa med kyckling och färsk röd chili för extra hetta.
Fler recept på:
Thai-mat, Soppa, Vitlök, Chili, Citron, Rödlök
Annons

Ingredienser

    1. 1–2 st små rödlökar
    2. 2 st limefrukter
    3. 150 g babyspenat
    4. 300–400 g kycklingfiléer
    5. 2 st vitlöksklyftor
    6. 1–2 cm ingefära
    7. olja till stekning
    8. 2–3 msk röd currypasta
    9. 1 burk kokosmjölk, 400 ml
    10. 5–6 dl köttbuljong av fond eller tärning
  1. Servering

    1. röd chilifrukt
    2. citrongräs

Gör så här

    1. 1.

      Skala lök och skrubba limen. Skär lök och 1 lime i riktigt tunna skivor. Fördela lök, lime och ca 1/3 av spenaten i soppskålar.

    2. 2.

      Dela kycklingfiléerna på längden och skär i tunna skivor.

    3. 3.

      Fräs fint riven vitlök och skalad riven ingefära i olja. Tillsätt currypastan som får fräsa i ett par min. Späd med kokosmjölk lite i taget under omrörning, häll sedan i buljong. Sjud i ett par min. Tillsätt saft från den andra limefrukten och resten av spenaten.

    4. 4.

      Salta kycklingskivorna, lägg i soppan och sjud tills de är klara 5–7 min. Häll den heta kycklingsoppan över lök och spenat. För de modiga, ansa och kärna ur chilin, skär i små strimlor och tillsätt soppan. Garnera med snittade citrongräs.

Tips från kocken

Lägg till kokta nudlar, direkt i skålarna med det gröna och häll över soppan.
Fler recept på:
Thai-mat, Soppa, Vitlök, Chili, Citron, Rödlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?