Kycklingsoppa med citron och ingefära

Kycklingsoppa med citron och ingefära

Av: / Foto: Emma Eriksson
70 min
4 personer
En krämig kycklingsoppa med citron och ingefära.
Fler recept på:
Chili, Citron, Vitlök, Soppa
Annons

Ingredienser

    1. 250 g kycklingfiléer
    2. 1 st gul lök
    3. 2 st vitlöksklyftor
    4. 2 msk hackad färsk ingefära
    5. 2 st morötter
    6. 2 tsk gul curry
    7. 2 dl gröna ärter, frysta
    8. 7 dl kycklingbuljong
    9. 1/2 st citron, saften
    10. 2 dl vispgrädde
    11. 2 st äggulor
    12. 1/2 msk maizena
    13. smör till stekning
    14. salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Tärna kycklingköttet. Hacka lök, och vitlök. Skala morötterna och skär i tärningar.

    2. 2.

      Fräs lök, vitlök, ingefära och curry i smör i en stor kastrull utan att det tar färg.

    3. 3.

      Tillsätt buljong, morötter och kyckling. Koka på svag värme i 30 minuter.

    4. 4.

      Tillsätt gröna ärter och citronsaft och smaka av med salt och peppar.

    5. 5.

      Vispa ihop grädde, äggulor och maizena. Vispa ner 1 dl av buljongen i grädden. Rör ner allt i soppan och rör tills soppan tjocknar, men låt inte soppan koka.

Tips från kocken

Den som gillar hetta kan tillsätta en strimlad röd chili tillsammans med lök, vitlök och ingefära.
Fler recept på:
Chili, Citron, Vitlök, Soppa
Är innehållet i detta recept olämpligt?