Kycklingschnitzel

Kycklingschnitzel

Av: / Foto: Hanneke Bonthuis
80 min
2 portioner
Klassisk och smarrig kycklingschnitzel serverad med senapssås.
Fler recept på:
Potatis
Annons

Ingredienser

    1. 250 g kycklingfilé
    2. salt
    3. peppar
    4. 1 st ägg
    5. 2 msk sesamfrön
    6. 2 msk solrosfrön (finhackade)
    7. 1/2 msk olja
    8. 1 1/2 msk smör
    9. 250 g potatis (tunnt hyvlad)
    10. 1 tsk färsk rosmarin
  1. Servering

    1. grönsallad
    2. paprika
  2. Sås

    1. 1/2 dl matyoghurt
    2. 1/2 tsk dijonsenap
    3. salt
    4. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Banka ut 250 g kycklingfilé, salta och peppra. Vänd filéerna först i 1 uppvispat ägg, sedan i en blandning av 2 msk sesamfrön, 2 msk finhackade solrosfrön, 1 krm salt och peppar.

    2. 2.

      Stek i ½ msk olja och ½ msk smör på medelvärme, ca 3 min per sida.

    3. 3.

      Hyvla 250 g potatis tunt, gärna med mandolin, och stek i 1 msk smör. Krydda med 1 tsk färsk hackad rosmarin, salt och peppar.

    4. 4.

      Servera med grönsallad, paprika och sås av ½ dl matyoghurt, ½ tsk dijonsenap, salt och peppar.

Fler recept på:
Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?