Kycklingsatay

Kycklingsatay

Av: / Foto: Jonny Lindh
40 min
12 spett
Marinerad kyckling på spett med jordnötssås.
Fler recept på:
Nötter, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 2 kycklingfléer
    2. ca 2 msk rapsolja
    3. 1/2 tsk gurkmeja
    4. salt och peppar
    5. ca 12 träspett
  1. Jordnötssås:

    1. 1 dl jordnötter
    2. 2 dl jordnötssmör
    3. 2 dl kokosmjölk
    4. 2 tsk röd currypasta
    5. 1 tsk riven färsk ingefära
    6. 1 pressad vitlöksklyfta
    7. salt

Gör så här

    1. 1.

      Värm ugnen till 175°. Mixa alla ingredienser till såsen. Salta efter smak.

    2. 2.

      Skär kycklingen i tjocka strimlor och trä upp på spett. Blanda oljan med gurkmejan. Pensla kycklingen med oljan och salta och peppra. Lägg spetten på galler i ugnen med en plåt under som de kan droppa på, eller stek dem i en grillpanna på spisen, cirka 15 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och har fått fin färg.

    3. 3.

      Servera kycklingspetten varma eller kalla med såsen och jasminris.

Tips från kocken

Blötlägg spetten först om du använder träspett.
Fler recept på:
Nötter, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?