Kycklingsandwich med halloumi och avokado

Kycklingsandwich med halloumi och avokado

Av: / Foto: Ralph Månsson
40 min
4 portioner
En varm kycklingsandwich med bacon, halloumi och avokadokräm. Snabbt och lätt – och givetvis gott!
Annons

Ingredienser

    1. 4 kycklingbröst
    2. 1 kruka färsk koriander
    3. 4 msk rapsolja
    4. 1/2-1 msk torkade chiliflakes
    5. 2 lime, saft + finrivet skal
    6. salt och peppar
  1. Avokadokräm:

    1. 1 mogen avokado
    2. 1 vitlöksklyfta
    3. 1 lime
    4. 200 g naturell färskost
  2. Tillbehör:

    1. 8 baconskivor
    2. 8 brödskivor
    3. ev 200 g halloumi
    4. rödlöksringar
    5. tomatskivor
    6. rucola eller annan sallad

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°. Dela kycklingbrösten på mitten så du får totalt 8 tunnare filéer. Marinera i hackad koriander, rapsolja, chili och lime. Detta kan göras kvällen innan, låt då ligga i kyl över natten.

    2. 2.

      Rör ihop avokadokrämen: Kärna ur och gröp ur avokadon. Skala vitlöken och riv den fint. Riv limeskalet fint och pressa ur saften. Mosa ihop allt med färskosten. Salta och peppra.

    3. 3.

      Knaperstek baconet i 10–12 minuter i ugnen. Låt rinna av på hushållspapper. Sänk ugnsvärmen till 150°. Salta och peppra kycklingen och grilla eller bryn den i lite olja. Efterstek i ugnen 10–15 minuter.

    4. 4.

      Grilla eller rosta brödskivorna. Skär halloumin i skivor och grilla eller stek den precis före servering. Varva allting med bröd i botten och på toppen. Sätt två grillspett i varje sandwich och dela på mitten.

Tips från kocken

Hemgjorda pommes och lite sallad är gott till!
Är innehållet i detta recept olämpligt?