Kycklingsallad med pesto på gröna ärter

Kycklingsallad med pesto på gröna ärter

Av: / Foto: Ralph Månsson
40 min
2 personer
Fräsch och matig sallad! Ännu matigare om du serverar bulgur till!
Fler recept på:
Sallad, Vitlök, Avokado, Morot, Rödlök, Tomater
Annons

Ingredienser

    1. 6 skivor bacon
    2. 2 st kycklingfiléer
    3. 1/2 st romansalladshuvud
    4. 1 st morot
    5. 1/2 st rödlök
  1. Grönärtspesto

    1. 125 g ärter, tinade
    2. 1 dl finriven parmesanost, ca 50 g
    3. 1–2 st vitlöksklyftor
    4. 1/2 dl pumpakärnor
    5. 1 dl olivolja
    6. saft av 1/2 lime
    7. salt och peppar
  2. Topping

    1. flagad parmesanost
    2. pumpakärnor

Gör så här

    1. 1.

      Stek baconskivorna knapriga på en plåt i 200° varm ugn i ca 8 minuter.

    2. 2.

      Bryn eller grilla kycklingen och stek färdigt i ugn på 150° i 15–20 minuter. Känn med sticka att den är klar.

    3. 3.

      Lägg alla ingredienser till peston i ett högt kärl, t.ex en bringare, och mixa med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Bryt salladen i bitar. Skala och strimla morot och lök. Vänd runt det i peston, men spara lite pesto att toppa kycklingen med. Skiva kycklingen och lägg resterande pesto ovanpå.

    5. 5.

      Toppa med flagad parmesan och lite pumpakärnor. Servera med en bit bröd med lite parmesankräm, se recept under bbq-kyckling.

Tips från kocken

Du kan även ha i små tomater och avokado i salladen om du vill!
Fler recept på:
Sallad, Vitlök, Avokado, Morot, Rödlök, Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?