Kycklingsallad med apelsindressing

Kycklingsallad med apelsindressing

Av: / Foto: Kent Jardhammar
20 min
2 port
Fler recept på:
Sallad
Annons

Ingredienser

    1. 1 kycklingfilé (100g)
    2. 1/2 huvud romansallad
    3. 100 g haricots verts
    4. 3 msk pumpafrön (25g)
    5. 1 klyfta vitlök
    6. 1/2 dl hyvlad parmesan (20g)
    7. 1 msk rivet skal av apelsin
    8. 25 g skyr eller annan yoghurt
    9. 1 msk färskpressad apelsinsaft
    10. 1/2 klyfta vitlök
    11. 1/2 tsk dijonsenap
    12. 1 tsk worcestersås
    13. några droppar tabasco
    14. salt
    15. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Krydda kycklingfilén med salt och peppar. Grilla i en torr stek- eller grillpanna tills filén får färg, sänk temperaturen och efterstek 10–15 min.

    2. 2.

      Skölj salladen och riv den i mindre bitar. Skär haricots verts i mindre bitar och rosta dem med pumpafrön och pressad vitlök i en torr stekpanna.

    3. 3.

      Vispa samman skyr, apelsinsaft, vitlök, senap och worcestersås. Smaka av med tabasco och peppar.

    4. 4.

      Lägg upp salladen med kycklingfilén skuren i tunna skivor. Mixa med dressing och haricots verts. Strö över hyvlad parmesan och apelsinskal.

Fler recept på:
Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?