Kycklingrullader på potatisgratäng

Kycklingrullader på potatisgratäng

Av: / Foto: Anders Norrsell
60 min
4 personer
Kycklingrullader med bacon och fetaost på potatisgratäng.
Fler recept på:
Fetaost, Basilika, Potatis, Vitlök, Gratäng
Annons

Ingredienser

    1. 800 g kokt fast potatis
    2. 1/2 st purjolök
    3. 2 st vitlöksklyftor
    4. 2 msk smör
    5. salt, svartpeppar
    6. 1 1/2 dl riven lagrad ost, t ex Västerbottensost
    7. 3 dl vispgrädde
    8. 8 st tunt skivade kycklingfiléer
    9. 150 g mosad fetaost
    10. 3/4 dl röd pesto
    11. färska basilikablad
    12. 1–2 pkt skivad bacon á 140 g
    13. 2 msk smör
  1. Garnering

    1. kryddgrönt, vi valde timjan

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader. Skiva potatisen, strimla pur­jon, finhacka vitlöksklyftorna. Fräs i smör i stekpanna utan att det tar färg.

    2. 2.

      Varva potatis, lök, vitlök och kryddor i en smord ugnsform. Slå på grädden. Strö över riven ost. Gratinera ca 15 minuter.

    3. 3.

      Lägg ut kycklingfiléerna plant på en skärbräda. Mosa fetaost­ en med en gaffel och fördela på kycklingen. Bred pesto på osten och toppa med basilikablad.

    4. 4.

      Rulla ihop köttet från kort­ sidan till rullader. Vira bacon­ skivor runt, fäst med tandpetare om det behövs.

    5. 5.

      Bryn rulladerna runt om i smör i en stekpanna. Placera dem på potatisgratängen och gratinera i ugnens mitt 15–17 minuter. Garnera och servera.

Fler recept på:
Fetaost, Basilika, Potatis, Vitlök, Gratäng
Är innehållet i detta recept olämpligt?