Kycklingrullader med färskpotatis

Kycklingrullader med färskpotatis

Av: / Foto: Åsa Dahlgren. Erik Karlsson
60 min
4 personer
För dig som har lågkaloridag eller som bara vill ha en smal måltid.
Fler recept på:
Basilika, Dill, Potatis
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 200°
    2. 600 g färskpotatis
    3. 1/2 msk olivolja
    4. 400 g tunt skuren kycklingfilé
    5. 1/2 kruka basilika
    6. 4 bitar soltorkad tomat i olja
    7. 3 msk riven färsk pepparrot
    8. 100 g färskost
    9. salt, peppar
  1. Servering

    1. 1/2 dl hackad dill
    2. 1/2 dl hackad persilja
    3. grönsallad
    4. tunt skurna rädisor

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Skrubba potatisen, lägg i ugnsform, vänd runt i olivolja, strö över dill och persilja, salta. Ställ in i ugn ca 30 minuter.

    3. 3.

      Lägg ut kycklingskivorna på skärbrädan. Mixa basilika med fint hackad soltorkad tomat och riven pepparrot och färskost. Smaka av med salt och peppar. Bred blandningen på kycklingen. Rulla samman. Fäst med tandpetare.

    4. 4.

      Bryn runt om i lite matfett, flytta över i smord ugnsform och låt steka klart i ugn ca 15 minuter, tillsammans med potatisen. Blanda potatisen med hackad dill och persilja och servera alltsammans med en grönsallad och rädisor.

Fler recept på:
Basilika, Dill, Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?