Kycklingrullader med äpple

Kycklingrullader med äpple

Av:
4 portioner
Kycklingrullader med äpple, purjolök och dijonsenap.
Annons

Ingredienser

    1. 1 förp. tunnskivade kycklingfiléer
    2. 1 purjolök
    3. 3-4 äpplen
    4. 1 msk äppelcidervinäger
    5. 5 dl grädde
    6. dijonsenap
    7. smör
    8. salt
    9. peppar
    10. tandpetare (av trä)

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°C. Gör stavar av rotgrönsakerna och klyftor av rödlöken och lägg dem på en långpanna. Ringla över rapsoljan och salta och peppra. Rosta grönsakerna i ca 25 min.

    2. 2.

      Lägg ut kycklingskivorna på en stor skärbräda. Salta och peppra. Stryk en halv tsk dijonsenap på varje skiva. Riv 1-2 äpplen grovt och fördela på skivorna. Rulla ihop och fäst med en tandpetare.

    3. 3.

      Dela resterande äpplen i tunna klyftor. Skär purjon i 1 cm tjocka skivor.

    4. 4.

      Hetta upp en stor stekpanna och lägg i en rejäl klick smör. Bryn rulladerna så att de får fin färg på alla sidor.

    5. 5.

      Lägg i äpple och purjolök och låt bryna med en minut. Tillsätt vinägern, tillsätt grädden och låt puttra på medelvärme ca 5 min.

    6. 6.

      Smaka av med senap, salt och peppar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?