Kycklingrullader Mannerströms

Kycklingrullader Mannerströms

Av:
60 min
4 Kyckling
Annons

Ingredienser

  1. Huvudrecept

    1. 16 Skivor Kyckling tunnskivad
    2. 2 St Gul lök
    3. 4 Skivor Bacon
    4. 2 Msk Dijonsenap
    5. 1 Dl Persilja hackad
    6. 4 St Morötter i bitar
    7. 5 Dl Kycklingfond
    8. 0,5 Dl Creme fraiche
    9. 1 Dl Grädde
    10. 1 Msk Smör
    11. Salt
    12. Peppar
  2. Potatismos

    1. 500 G Potatis
    2. 100 G Smör
    3. 2 Dl Grädde
    4. 100 G Riven parmesan

Gör så här

    1. 1.

      Roulader: Fräs bacon och den skivade löken i en stekpanna tills det hela fått lite färg och löken mjuknat. Dra av från värmen och låt svalna ett par minuter. Tillsätt dijonsenap, persilja, salt och peppar.

    2. 2.

      Lägg lite fyllning i mitten av varje skiva och rulla ihop, fäst med tandpetare.

    3. 3.

      Stek rouladerna i olivolja. När de fått fin färg, häll på kycklingfonden och låt småputtra i ca 15 min. Lägg samtidigt i morötterna och låt dem ligga i tills de blivit mjuka.

    4. 4.

      Tag rouladerna och morötterna ur pannan. Tillsätt creme fraiche, smör och grädde i buljongen och mixa med en stavmixer till en skummig buljong.

    5. 5.

      Potatismos: Koka potatisen i rikligt saltat vatten. Häll av och ånga av potatisen, passera eller pressa den. Rör i varm grädde, rumstempererat smör och parmesan. Smaka av med vitpeppar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?