Kycklingrulader

Kycklingrulader

Av: / Foto: Ralph Månsson
30 min
4 personer
Kycklingrulader med purjolök och grönkål.
Fler recept på:
Potatis
Annons

Ingredienser

    1. 8–12 tunna skivor kycklingbröst (ca 600 g)
    2. 2 st purjolökar
    3. matolja
    4. ca 1 kg färsk grönkål (bara bladen)
    5. 2 dl grädde
    6. 2 dl vitt vin
    7. 4 dl kycklingbuljong
    8. muskotnöt
    9. salt och peppar
    10. ev majsstärkels
  1. Servering

    1. riven parmesanost
    2. kokt potatis

Gör så här

    1. 1.

      Lägg kycklingskivorna på en skärbräda. Salta och peppra dem på båda sidor. Skölj purjolöken och finhacka det gröna. Grovhacka grönkålen.

    2. 2.

      Dela det vita på purjolöken i ca 5 cm långa stavar. Lägg purjolök på varje kycklingskiva och rulla ihop. Fäst med tandpetare.

    3. 3.

      Hetta upp 2 msk matolja i en rymlig stekpanna och bryn rulladerna runtom. Lägg i grönkål och lagerblad, låt fräsa i 3-4 min. Häll i all vätska och koka upp. Låt det småkoka i ca 15 min. Tillsätt den hackade gröna delen av purjolöken och koka i ytterligare 4–5 min eller tills ruladerna känns klara. Smaka av med salt, peppar och några riv muskotnöt. Red eventuellt med majsstärkelse och servera med kokt potatis och riven parmesan.

Fler recept på:
Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?