Kycklingröra på tunnbröd

Kycklingröra på tunnbröd

Av: / Foto: Malte Danielsson
30 min
4 personer
En perfekt lunch eller picknickrätt.
Fler recept på:
Sallad, Rödlök
Annons

Ingredienser

    1. 200 g kyckling, färdiggrillad
    2. 1/2 dl hackad purjolök
    3. 1 st gul paprika
    4. 1 msk gräddfil
    5. 1 msk majonnäs
    6. 1 tsk curry
    7. salt, peppar
  1. Tunnbröd

    1. 1 dl quinoamjöl
    2. 1/4 dl rismjöl
    3. en nypa salt
    4. 1/2 dl vatten
    5. 1 tsk olivolja
  2. Topping

    1. salladsblad
    2. rucolasallad
    3. rödlöksringar
    4. ärtskott

Gör så här

    1. 1.

      Rensa och skär kycklingen i mindre bitar och lägg i en skål tillsammans med purjolök. Skär paprikan i mindre bitar och lägg i skålen tillsammans med gräddfil, majonnäs och curry. Blanda om och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt till servering.

    2. 2.

      Blanda ihop alla ingredienser till brödet till en deg. Kavla ut degen tunt till ett stort eller fyra små tunnbröd. Hetta upp en stekpanna och lägg brödet i stekpannan och grädda några minuter på varje sida. Lägg salladsblad på tunnbrödet och fördela röran på salladen. Toppa med rucolasallad, lökringar och ärtskott.

Fler recept på:
Sallad, Rödlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?