Kycklingpiccata med tomatsås

Kycklingpiccata med tomatsås

Av:
30 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 3 dl ris
    2. ca 500 g kycklingfilé
    3. 1/2 tsk salt
    4. 1/2 dl vetemjöl
    5. 3 ägg
    6. 130 g finriven parmesan
    7. 1 msk neutral olja
    8. 1 msk smör
  1. Tomatsås

    1. 1/2 grovriven zucchini
    2. 1 hackad gul lök
    3. 2 hackade vitlöksklyftor
    4. 1 msk olivolja
    5. 400 g krossade tomater
    6. 1 tsk torkad salvia
    7. 1 msk honung
    8. 1 tsk salt

Gör så här

    1. 1.

      Koka riset enligt anvisning på förpackningen

    2. 2.

      Tomatsås: Fräs zucchini, lök och vitlök i olja. Häll i krossade tomater, salvia (eller annan ört), honung och salt. Låt småputtra 10-15 min. Mixa till en slät sås

    3. 3.

      Skär kycklingen i tunna skivor. Salta skivorna. Vänd dem i mjölet. Vispa ihop ägget lätt och rör ner osten. Doppa kycklingen i blandningen. Lägg ner dem direkt i en het panna med olja och smör. Vänd dem när det blivit en fin stekyta. Stek igenom kycklingen på medelvärme

    4. 4.

      Servera piccatan med ris och tomatsåsen

Är innehållet i detta recept olämpligt?