Kycklingpasta med parmesan

Kycklingpasta med parmesan

35 min
4 personer
Pasta och kyckling – oslagbar kombination.
Annons

Ingredienser

    1. ca 400 g spagetti
    2. 500 g kycklingfilé eller -lår
    3. 1 1/2 dl vitt vin
    4. 1 dl grädde
    5. 3 msk kapris
    6. 1 nypa salt
    7. nymald svartpeppar
    8. 100 g babyspenat
    9. hyvlad parmesan

Gör så här

    1. 1.

      Koka pastan al dente i en stor kastrull med saltat vatten. Tillred kycklingen under tiden.

    2. 2.

      Skär kycklingen i mindre bitar, stek den hastigt så den får en fin färg, häll sen på vin och grädde. Tillsätt kapris och rör om. Låt småputtra i några minuter. Salta och peppra.

    3. 3.

      Tillsätt pastan och rör runt. Ta bort från värmen och blanda ner spenaten. Låt vila några sekunder innan servering så pastan riktigt får dra till sig av såsen.

    4. 4.

      Hyvla över parmesan och servera.

Är innehållet i detta recept olämpligt?