Kycklingpanna med parmesankräm

Kycklingpanna med parmesankräm

Av: / Foto: Emma Eriksson
40 min
4 personer
Kycklingpannan är lätt att svänga ihop, sedan sköter den sig själv i ugnen. En parmesankräm är gott till.
Fler recept på:
Chili, Citron, Potatis
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg kycklingben
    2. 4 st majskolvar
    3. 500 g delikatesspotatis
    4. 2 msk olivolja
    5. 1 krm chiliflakes
    6. salt, peppar
    7. 1 st lime
  1. Parmesankräm

    1. 2 dl crème fraiche
    2. 100 g parmesanost, finriven
    3. 2 tsk worcestershiresås
    4. 2 msk hackad gräslök

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader.

    2. 2.

      Salta och peppra kycklingen och lägg i långpanna med bakplåtspapper.

    3. 3.

      Dela majskolven i mindre bitar. Borsta eller skala potatisen och skär i halvor. Sprid ut majs och potatis runt kycklingen, salta och peppra. Ringla över olivolja och strö över chiliflakes.

    4. 4.

      Rosta i mitten av ugnen i ca 30 minuter tills kycklingens köttsaft är klar. Strö över hackad persilja och dekorera med limeklyftor.

    5. 5.

      Rör ihop parmesankrämen

    6. 6.

      Strö över lite persilja och servera med parmesankrämen.

Fler recept på:
Chili, Citron, Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?