Kycklingpaj med soltorkade tomater och bladspenat

Kycklingpaj med soltorkade tomater och bladspenat

Av:
4 port
Annons

Ingredienser

  1. Pajdeg

    1. 3 dl mandelmjöl
    2. 0,5 dl sesamfrö
    3. 1 msk fiberhusk
    4. 1 tsk salt
    5. 40 gr kokosolja
    6. 1 st ägg
  2. Fyllning

    1. 3 st kycklingfiléer
    2. 1 st gul lök
    3. 8 st soltorkade tomater
    4. 140 gr bladspenat
    5. 1 st vitlöksklyfta
  3. Äggstanning

    1. 3 st ägg
    2. 2 dl kokosmjölk
    3. salt
    4. svartpeppar
    5. persilja

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    2. 2.

      Mixa mandelmjöl och sesamfrön i en matberedare. Tillsätt övriga ingredienser till pajdegen och mixa ihop till en deg.

    3. 3.

      Tryck ut pajdegen i en pajform och nagga med en gaffel. Förgrädda i ca 10 min tills pajskalet fått lite färg.

    4. 4.

      Skala och hacka löken. Strimla de soltorkade tomaterna. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.

    5. 5.

      Bryn lök och soltorkade tomater lätt i en stekpanna med höga kanter. Tillsätt kycklingen och låt steka några minuter tills kycklingen blivit vit. Tillsätt därefter bladspenaten och bryn ihop tills spenaten mjuknat. Pressa ner vitlöken och rör om.

    6. 6.

      Fördela fyllningen i det gräddade pajskalet.

    7. 7.

      Vispa ihop äggstanningen och häll över pajen.

    8. 8.

      Grädda i ca 35 min.

Är innehållet i detta recept olämpligt?