Kycklingpaj med mango och grillad paprika

Kycklingpaj med mango och grillad paprika

Av: / Foto: Anders Norrsell
80 min
4 portioner
Recept på glutenfri kycklingpaj med mango och grillad paprika.
Fler recept på:
Paj
Annons

Ingredienser

  1. Deg

    1. 2 dl rena havregryn
    2. 3 dl majsmjöl
    3. 150 g smält smör eller margarin
    4. 1 dl kesella 10 %
  2. Fyllning

    1. 4 st kycklingfiléer
    2. salt, svartpeppar, paprikapulver
    3. 2 msk smör eller margarin
    4. 1 st skivad purjolök
    5. 2 st grillade paprikor i mindre bitar
    6. 100 g fryst tinad tärnad mango
    7. 2 msk smör eller margarin
  3. Stanning

    1. 4 st ägg
    2. 3 dl gräddfil
    3. 2 dl vispgrädde
    4. 3 dl riven lagrad ost
    5. 1 tsk salt
    6. 1 krm svartpeppar
  4. Garnering

    1. grillad tomatkvist
    2. kryddgrönt, persilja

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader.

    2. 2.

      Arbeta snabbt ihop alla ingredienser till pajdegen för hand eller i en matberedare.

    3. 3.

      Tryck ut degen i en smord pajform, 24-26 cm i diameter. Vi använde en springform med avtagbar kant, kläm då gärna ett smort bakplåtspapper i formens botten.

    4. 4.

      Förgrädda pajskalet i nedre i nedre delen av ugnen 12 minuter och sänk därefter värmen till 200 grader, ta ut pajskalet.

    5. 5.

      Krydda kycklingen och bryn runtom i matfettet. Stek vidare i ugnens mitt ca 15 minuter, ta ut och skiva kycklingen i skivor.

    6. 6.

      Hetta upp matfett och fräs purjolök och paprika så att de blir blanka och smidiga utan att få färg. Tillsätt mango.

    7. 7.

      Vispa samman alla ingredienser till stanningen.

    8. 8.

      Fördela lök- och paprikablandningen i det förgräddade pajskalet. Häll en del av stanningen i pajskalet och lägg på den skivade kycklingen. Häll över resterande mängd stanning. Peta med en gaffel så att stanningen rinner ner mellan fyllningen.

    9. 9.

      Grädda i nedre delen av ugnen ca 30-35 minuter. Servera.

Fler recept på:
Paj
Är innehållet i detta recept olämpligt?