Kycklingpaj med fetaost & bacon

Kycklingpaj med fetaost & bacon

Av: / Foto: Anders Norrsell
80 min
4 port
Frasig och god paj med kyckling, bacon, fetaost och tomater. Kan ätas varm, kall eller ljummen.
Fler recept på:
Paj, Rödlök, Tomater, Basilika, Fetaost
Annons

Ingredienser

  1. Deg

    1. Ugn 225°
    2. 3 dl vetemjöl
    3. 150 g smör
    4. 2 msk kallt vatten
  2. Fyllning

    1. 3–4 st kycklingfiléer
    2. 1 tsk paprikapulver
    3. salt, peppar
    4. 2 msk smör
    5. 140 g tärnat bacon
    6. 1 st rödlök
    7. 150 g fetaost
    8. 15 st halverade cocktailtomater
  3. Äggstanning

    1. 4 st ägg
    2. 3 dl grädde
    3. 2 msk konc kalvfond
    4. 3 msk finhackad basilika
    5. 11/2 dl riven lagrad ost
    6. 1 tsk salt
    7. 1 krm svartpeppar
  4. Garnering

    1. basilika

Gör så här

    1. 1.

      Deg: Blanda mjöl och smör, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta samman till en degboll. Svep in degen i plast, lägg kallt i ca 10 min. Tryck eller kavla ut degen. Lägg den i en smord pajform, ca 24 cm i diam. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 min.

    2. 2.

      Fyllning: Putsa kycklingfiléerna och krydda dem med paprikapulver, salt och peppar runtom. Strimla filéerna. Bryn dem i smör i stekpanna. Stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Skala och finhacka löken. Fräs den blank och smidig utan att den tar färg. Dela fetaosten i tärningar.

    3. 3.

      Äggstanning: Vispa ihop ingredienserna och fördela hälften av äggstanningen i pajskalet. Lägg i fetaost, tomathalvor och kycklingröran i pajskalet.

    4. 4.

      Häll över resterande äggstanning, peta med en gaffel så att äggstanningen rinner ner. Grädda pajen mitt i ugnen ca 40 min eller tills pajen har stannat helt och fått fin färg. Garnera med basilika.

Fler recept på:
Paj, Rödlök, Tomater, Basilika, Fetaost
Är innehållet i detta recept olämpligt?